Politieberichten

Regio – De politie heeft in het afgelopen weekend weer een aantal bestuurders beboet, omdat zij hun hun zaken niet op orde hadden.

Nieuwkoop – Op zaterdag 26 mei reed er een politieagent in zijn vrije tijd op zijn motor in Nieuwkoop, toen hij door een brommer werd ingehaald. Uiteindelijk reed deze meer dan 90 km/u. Door de agent is er een zogeheten WOK-melding aangezegd aan de 17-jarige Nieuwkoper. De brommer moet dus opnieuw gekeurd worden door het RDW en tot die tijd mag er niet op worden gereden.

Ter Aar – Op zondag 27 mei reed er een 22-jarige Alphenaar onder invloed van drugs. Uit de speekseltest die de agenten hadden gedaan, kwam het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van hennep. Enkele dagen daarvoor was hij al in Alphen aan den Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Hij weigerde nu om bloed af te laten nemen door een arts, waardoor zijn Poolse rijbewijs gelijk is ingevorderd. De Alphenaar zal zich later moeten verantwoorden vanwege het weigeren van het bloedonderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *