Snelle golfkampioenen

Nieuwveen – Het team Business Commissie Liemeer werd op zondag 27 mei 2018 als eerste Nederlands Kampioen Fastest Hole in Golf. Dit event vond plaats tijdens het Golf Experience Event bij Golf- & Countryclub Liemeer in Nieuwveen.

Team Business Commissie Liemeer, vlnr: Gregory van Brummelen – Joan van Dongen – Kees van Leeuwen en Rob Schroen.

15 teams van 4 golfers van diverse golfclubs hadden zich ingeschreven voor het NK Fastest Hole in Golf. Ieder team mocht twee tijden neerzetten en het team met de snelste tijd kan zich gedurende één jaar Nederlands Kampioen Fastest Hole in Golf noemen.

Er werd gestreden op hole 9 van de Bovenlanden baan op Liemeer. Met een afstand van 274 m tot de green en smalle fairways werd het een grote uitdaging voor de deelnemers. Gecombineerd met de tijdsdruk en het aanwezige publiek, zorgde dit voor fascinerende momenten.

Op een gegeven moment was er een tijd 36.21 neergezet en dat met vier slagen. Toen was het team van Business Commissie Liemeer aan de beurt, teamcaptain Gregory van Brummelen zorgde voor een zeer lange rechte drive van ruim 225 m naar de rechterkant van de fairway. Clubmanager Rob Schroen sprintte naar de golfbal en met mooie pitch naar de green werd kans op birdie zeer groot. Op de green stonden putters Kees van Leeuwen en Joan van Dongen te wachten. Echter zorgde Kees van Leeuwen met een birdie ervoor dat iedereen langs de baan en op het terras van het clubhuis stond te juichen. Met een tijd van 30.01 werd direct ook de eerste titel Nederlands Kampioen Fastest Hole in Golf vastgelegd.

Golf Experience

Naast het NK Fastest Hole in Golf vond ook de Golf Experience van Golf- & Countryclub Liemeer plaats. Onder het motto, Golf is leuk, bezochten ruim 300 gasten (waarvan 75 kinderen) de diverse clinics, masterclasses en stands.

Jeugd en Golf

Ook de NGF met haar GOLFRAAK-programma was aanwezig. Hun reactie op de Liemeer Golf Experience was: “We doen vele GOLFRAAK! Plug en Play evenementen op golfclubs, maar afgelopen zondag was er één die zo goed geregeld was door enorme betrokkenheid en effort vanuit Liemeer. Ruim 80 nog niet golfende kinderen tot en met 12 hebben kennis gemaakt met golf.”

Al 45 minuten voordat we open gingen stonden er hele enthousiaste kinderen met hun ouders die op school hadden kennis gemaakt met golf en nu kwamen beleven hoe ‘echt’ golf was. Het was een zeer geslaagde dag. Op zondag 26 mei 2019 zal het tweede Nederlands Kampioenschap Fastest Hole in Golf op Golf- & Countryclub Liemeer plaatsvinden, tevens zal dan ook weer het Golf Experience event georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *